Prostreno.cz

Filé s pomerančem

rybí filé s pomerančovou omáčkou
Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé - podle vašeho výběru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks pomeranče
  • 1 ks citron
  • 1 lžíce pomerančového džemu
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Jeden pomeranč oloupejte a rozdělte na jednotlivé segmenty ,z druhého pomeranče vymačkejte šťávu,citron nakrájejte na plátky.
  2. Rybí filé osolte ,opepřete a v pánvi s rozehřátým olejem a máslem filé z obou stran opečete .Opékejte asi 3 minuty z každé strany.
  3. Přidejte víno, pomerančovou šťávu, plátky citronu ,kousky pomeranče, kapary a pomerančový džem ,přiveďte k varu ,když omáčka začne bublat, snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte ještě asi 2 minuty rybu dusit
  4. Podávejte s kuskusem, nebo rýží a dušenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé s pomerančem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat