Prostreno.cz

Pečené jehněčí koleno

k velikonocům patří jehněčí maso

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 132 kJ / 31 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky0g

Ingredience na

  • 4 ks jehněčí kolínka
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek mletého pepře
  • 1 palice česneku
  • 4 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Jehněčí kolínka opláchněte, vložte do pekáče, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a zasypte nadrobno nakrájeným česnekem a cibulí.
  2. Dejte do trouby a pečte na 170 °C , v průběhu pečení kolínka obracejte a podlévejte vodou.
  3. Pečte asi hodinu a půl do změknutí,poté vyjměte z pekáče .
  4. Pekáč dejte na mírný plamen a nechte vyvařit vodu ze šťávy,zaprašte lehce hladkou moukou, opražte a potom zalijte vodou,nechte povařit asi 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,40g
  • Sacharidy:

    148,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    10,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 31 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

9

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lívance s celozrnnou moukou

(4 hlasů)

Cizrnové placičky

(2 hlasů)

Zeleninový guláš s houbami

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí koleno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat