Prostreno.cz

Pomalu pečená vepřová plec

pečeni budete péct 6 hodin,ale výsledek stojí za to
08.04.2014 lentilka
6h a 0min

0min příprava

6h a 0min vaření

640 kJ / 152 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.
  2. Troubu zahřejte na 150 °C.
  3. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky a vyskládejte jimi dno pekáčku , navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso
  4. Přiklopte a pečte pět hodin.
  5. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu.
  6. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat.
  7. Podávejte natrhané na kousky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,79 g
  • Sacharidy:

    138,27 g
    • Cukry:

      9,42 g
  • Tuky:

    105,33 g
  • Vláknina:

    22,08 g

Aktivita pro spálení:

248 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomalu pečená vepřová plec

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba