Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Tvarohový trhanec

lanvin
26hlasů
Hodnotit

1h a 50min

1h a 10min příprava

40min vaření

592 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky20g sacharidy7g bílkoviny

Jídlo našich babiček.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g tvarohu
  • 200 g dětské krupičky
  • 500 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 4 ks jablek
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 600 ml mléka - na pudink
  • 2 lžíce cukru - do pudinku

Postup přípravy

  • Jablka oloupejte a nastrouhejte. Krupici dejte do mísy, zalijte dvěma třetinami studeného mléka a nechte asi hodinu stát.
  • Moučkový cukr vyšlehejte se žloutky a solí do husté pěny a zašlehejte tvaroh. Přidejte nabobtnalou krupici, prášek do pečiva, zbytek mléka a nastrouhané jablka. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Umíchejte řidší těsto, rozetřete je na připravený plech a pečte při 180°C po dobu 30 minut dorůžova.
  • Mezitím si uvařte polotekutý vanilkový pudink. Plech vyndejte z trouby, upečené těsto natrhejte vidličkami a dejte ještě do trouby opéci.
  • Na talíře nalijte teplou vanilkovou omáčku a do ní rozdělte opečený trhanec, který poprášte moučkovým cukrem (není nutné).
TIP:

Můžete podávat i bez pudinku, např. s malinami, borůvkami, povidlami ap.

Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

2 hlasy
878kJ 130 Kč
Koláč plněný máslovým krémem

Koláč plněný máslovým krémem

3 hlasy
1h a 10min 1461kJ 150 Kč

Podobné recepty

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

42 hlasů
45min 837 kJ 74 Kč
Moravské vdolky

Moravské vdolky

38 hlasů
2h a 5min 1303 kJ 32 Kč
Tvarohové ovocné knedlíky

Tvarohové ovocné knedlíky

29 hlasů
30min 1151 kJ 78 Kč
Honzovy buchty

Honzovy buchty

35 hlasů
1h a 10min 1154 kJ 50 Kč
Žemlovka

Žemlovka

33 hlasů
45min 743 kJ 42 Kč
Žemlovka - s foto návodem

Žemlovka - s foto návodem

23 hlasů
1h a 15min 933 kJ 42 Kč

Články nejen o vaření