Prostreno.cz

Tvarohový trhanec

Jídlo našich babiček.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 1h a 50min

    1h a 10min příprava

    40min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy20g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g tvarohu
  • 200 g dětské krupičky
  • 500 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 4 ks jablek
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 600 ml mléka - na pudink
  • 2 lžíce cukru - do pudinku

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nastrouhejte. Krupici dejte do mísy, zalijte dvěma třetinami studeného mléka a nechte asi hodinu stát.
  2. Moučkový cukr vyšlehejte se žloutky a solí do husté pěny a zašlehejte tvaroh. Přidejte nabobtnalou krupici, prášek do pečiva, zbytek mléka a nastrouhané jablka. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Umíchejte řidší těsto, rozetřete je na připravený plech a pečte při 180°C po dobu 30 minut dorůžova.
  3. Mezitím si uvařte polotekutý vanilkový pudink. Plech vyndejte z trouby, upečené těsto natrhejte vidličkami a dejte ještě do trouby opéci.
  4. Na talíře nalijte teplou vanilkovou omáčku a do ní rozdělte opečený trhanec, který poprášte moučkovým cukrem (není nutné).

TIP:

Můžete podávat i bez pudinku, např. s malinami, borůvkami, povidlami ap.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tvarohový trhanec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat