Prostreno.cz

Čočková pomazánka

k svačině připravte vydatnou ,čočkovou pomazánku
Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1053 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky12g

Ingredience na

  • 250 g čočky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 60 g celeru
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky mořské soli

Postup přípravy

  1. Čočku na cedníku několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a nechte dobře okapat.
  2. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a 3 stroužky utřeného česneku, přidejte nastrouhaný celer, citrónovou kůru a za občasného míchání společně restujte.
  3. Dejte vařit půl litru vody.
  4. K cibulce přidejte okapanou čočku a společně opékejte asi pět minut,občas promíchejte; podle potřeby můžete přidat trochu oleje tak, aby jím byla čočka obalená a nepřipalovala se.
  5. Zalijte vroucí vodou a přikryjte,na velmi mírném plameni vařte dvacet minut,nebo až je čočka měkká, občas zamíchejte.
  6. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a díky pravidelnému míchání získat ‚pomazánkovou‘ konzistenci i bez mixování.
  7. Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla.
  8. Pak do ní ještě zamíchejte petrželku,podle chuti citrónovou šťávu, sůl a utřený česnek podle chuti.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,49g
  • Sacharidy:

    123,32g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    102,79g
  • Vláknina:

    24,00g

Aktivita pro spálení: 251 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čočková pomazánka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat