Prostreno.cz

Zeleninový vývar s chřestem

polévka s chřestem a kukuřicí
Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 189 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 180 g chřestu
  • 1 ks bílek
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce vody
  • 1 l zeleninového vývaru - z kostky
  • 1 šálek kukuřice
  • Na ozdobu
  • 1 ks jarní cibulka - jemně nasekaná

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na malé kousky
  2. Z bílku vyšlehejte sníh, kukuřičnou mouku smíchejte s vodou do hladké pasty.
  3. Vývar přiveďte k varu, přidejte kukuřici a chřest.
  4. Když se voda začne vařit, přidejte za stálého míchaní připravenou pastu z kukuřičné mouky a postupně i vyšlehaný bílek.Vařte 5 minut
  5. Podávejte horké,ozdobené jemně nakrájenou jarní cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,60g
  • Sacharidy:

    112,24g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    3,36g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat