Prostreno.cz

Pečená jablka v čokoládě

Nevíte, jak překvapit hosty? Vyzkoušejte pečená jablka.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 255 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy14g
tuky0g

Ingredience na

  • 4 ks středně velkých jablek
  • broskvový džem
  • čokoládová poleva
  • nasekané mandle

Postup přípravy

  1. Jablka umyjte a vykrojte jádřinec. Vzniklý otvor naplňte broskvovým džemem. Jablka uložte na malou, máslem vymazanou zapékací misku. Pečte přibližně 20 minut při 170°C. Jablka by neměla být příliš měkká.
  2. Upečená jablka dejte na talíř a přelijte rozpuštěnou čokoládovou polevou, na misku dejte nasekané mandle a jablka pomocí 2 lžic obalte v mandlích, ale můžete je třeba pouze posypat mandlemi. Je třeba jablka obalit, než ztuhne poleva. Proto je lepší udělat postupně každé jablko zvlášť.
  3. Nakonec naaranžujte do každého jablka párty brčko.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jablka v čokoládě

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat