Prostreno.cz

Jehněčí na hořčici

jehněčí kotlety pečené v troubě
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 50min

    15min příprava

    1h a 35min vaření

  • 756 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 1.5 kg jehněčích kotlet
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 hrst jemně nasekané ploché petrželky
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce hořčice s křenem
  • Na potření
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C
  2. Olej promíchejte s česnekem a směsí důkladně potřete maso
  3. Maso dejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  4. Mezitím smíchejte v misce strouhanku, petrželku, sůl a pepř
  5. Maso vyndejte z trouby,potřete hořčicí,posypte připravenou strouhankou a dejte zpět do trouby.
  6. Podlijte vodou,nebo vývarem a pečte přibližně 1h 20 minut, záleží,jak jsou kotlety silné , při pečení maso několikrát otočte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na hořčici

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat