Prostreno.cz

Salát z fenyklu

salát z čerstvého fenyklu s žampióny
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 285 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg čerstvého fenyklu
  • 500 g žampiónů
  • sůl a černý mletý pepř
  • 1 šálek nasekané čerstvé pažitky
  • listy hlávkového salátu
  • Na zálivku
  • 60 ml citrónové šťávy
  • 1-2 lžičky medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Žampióny blanšírujte 3 minuty ve vařící osolené vodě,pak zchlaďte ledovou vodou,nechte dobře okapat ,žampióny nakrájejte na tenké plátky
  3. Fenykl zbavte dvojice svrchních listů,odřízněte i sytě zelené řapíky , bulvu přeřízněte a zbavte košťálu, zbývající listy nakrájejte,dejte do mísy ,pokapejte trochou zálivky a promíchejte ,aby listy nehnědly
  4. Pak na fenykl nasypte plátky žampiónů,pokapejte zbytkem zálivky,posypte pažitkou

TIP:

pokud máte malé žampióny,nemusíte blanširovat




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,09g
  • Sacharidy:

    114,08g
    • Cukry:

      90,00g
  • Tuky:

    113,27g
  • Vláknina:

    12,72g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z fenyklu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat