Prostreno.cz

Štrúdl s jarní zeleninou

Závin z listového těsta plněný zeleninou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky12g

Ingredience na

  • 60 g másla
  • 1 ks pórku - nakrájený na tenká kolečka
  • 4 ks jarní mrkve - nakrájené na kratší a silnější nudličky
  • 300 g baby špenátu - nasekaného
  • 1 svazek petrželky - nasekané najemno
  • 3 špetky soli a pepře
  • 30 g lučiny
  • 2 ks vajec
  • 500 g listového těsta
  • Na posypání
  • 2 lžíce hrubé soli
  • Na potření
  • 1 ks žloutku

Postup přípravy

  1. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát.
  2. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout.
  3. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
  4. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu.
  5. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrúdl s jarní zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat