Prostreno.cz

Štrúdl s jarní zeleninou

Závin z listového těsta plněný zeleninou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 800 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky15g

Ingredience na

  • 60 g másla
  • 1 ks pórku - nakrájený na tenká kolečka
  • 4 ks jarní mrkve - nakrájené na kratší a silnější nudličky
  • 300 g baby špenátu - nasekaného
  • 1 svazek petrželky - nasekané najemno
  • 3 špetky soli a pepře
  • 30 g lučiny
  • 2 ks vajec
  • 500 g listového těsta
  • Na posypání
  • 2 lžíce hrubé soli
  • Na potření
  • 1 ks žloutku

Postup přípravy

  1. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát.
  2. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout.
  3. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
  4. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu.
  5. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,55g
  • Sacharidy:

    145,79g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    184,45g
  • Vláknina:

    35,69g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Slané palačinky s avokádem a paprikou

(22 hlasů)
20min
562 kJ

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
267 kJ

Slaný koláč

(16 hlasů)
55min
1237 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrúdl s jarní zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat