Prostreno.cz

Rybí závitky

Rybí chuťovka.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 681 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 plátky sleďových filetů bez kůže
  • 1 hrst zelených oliv
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks bílé cibule
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce nakládané kapie - nakrájené na kostičky
  • 4 plátky citronu
  • 1 snítka petrželové natě
  • 300 ml vody
  • 30 ml octa
  • 1 ks malé cibule - nakrájená
  • 1 lžíce soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 10 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Každý sleďový filet potřete hořčicí. Na každý plátek dejte kolečka cibule a nakrájenou olivu. Zatočte do závitku.
  2. Vodu, cukr, sůl, ocet, nakrájenou cibulku a koření svařte. Závitky dejte do sklenice a zalijte vychladlým nálevem a přidejte olej.
  3. Uzavřete a nechte alespoň 24 hodin v lednici. Na talíř dejte kolečka červené cibule, závitky, kolečka citrónu a ozdobte kostičkami kapie a petrželovou natí.

TIP:

Do závitku můžete přidat kousek feferonky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,60g
  • Sacharidy:

    273,60g
    • Cukry:

      120,20g
  • Tuky:

    156,35g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Avokádo a krevety

(11 hlasů)
22min
477 kJ

Jednohubky ze sleďů

(16 hlasů)
15min
1200 kJ

Koktejl z krabích tyčinek

(16 hlasů)
25min
375 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí závitky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat