Prostreno.cz

Makrelové karbanátky

Karbanátky z uzené makrely a vařených brambor.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 531 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g vařených brambor AQ - zchladlých, rozmačkaných
  • 3-4 ks jarní cibulky - nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce strouhaného křenu AQ
  • 250 g uzené makrely AQ - na kousky
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vajec AQ - našlehané
  • 85 g strouhanky
  • K podávání
  • 4 porce salátu z polníčku a ředkviček a citrónové dílky
  • Na smažení
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen, makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty.
  2. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku.
  3. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance.
  4. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Makrelové karbanátky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat