Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Platýzové rolky s brusinkami a šafránovou omáčkou

lentilka
14hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

326 kJ

energetická hodnota na 100g

340 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky7g sacharidy8g bílkoviny

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž by ji přebila.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filé platýze - každé o váze cca 250 g
  • 1 ks pórku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 400 ml rybího vývaru
  • 1 špetka mletého šafránu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 30 g sušených brusinek
  • 2 lžíce kukuřičné mouky

Postup přípravy

  • Rozpulte filé podélně vedví.
  • Očistěte pórek a rozpulte ho na dva stejně dlouhé kusy, ty pak podélně rozpůlte.
  • Pórek dejte asi na minutu rychle povařit do slané vody, vymáchejte v ledové vodě a osušte.
  • Ochuťte platýze solí a pepřem, do každého kousku filé vložte půlku pórku, zabalte a zajistěte párátkem.
  • Dejte vařit rybí vývar a závitky v něm povařte asi 6 minut, vyjměte z hrnce a uchovejte v teple.
  • Do rybího vývaru přidejte šafrán a zredukujte asi na polovinu na vysokém plameni.
  • Přidejte smetanu a brusinky. Přiveďte k varu, přimíchejte kukuřičnou mouku a nechte omáčku ještě minutu vařit. Ochuťte solí a pepřem.
  • Rolky naaranžujte na talíř s omáčkou, podávejte s rýží nebo bramborovou kaší s nasekanými a opraženými vlašskými ořechy.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Platýz s hroznovým vínem

Platýz s hroznovým vínem

17 hlasů
45min 643 kJ 320 Kč
Platýz s citronovým přelivem

Platýz s citronovým přelivem

7 hlasů
45min 861 kJ 137 Kč
Platýz s fenyklem

Platýz s fenyklem

9 hlasů
50min 456 kJ 159 Kč
Závitky z platýze

Závitky z platýze

9 hlasů
45min 252 kJ 210 Kč
Platýz s bramborovou kaší

Platýz s bramborovou kaší

8 hlasů
1h a 5min 462 kJ 180 Kč
Plněné rybí rolády

Plněné rybí rolády

8 hlasů
60min 507 kJ 165 Kč

Články nejen o vaření