Prostreno.cz

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Medailonky s křupavou šalvějí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    20min příprava

    55min vaření

  • 823 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce řepkový oleje
  • 3 lístky šalvěje
  • 4 ks vepřových medailonků AQ
  • K podávání
  • 800 g dýně - klidně i mražených kostiček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 ml mléka AQ
  • 100 g polenty ABio
  • Na posypání
  • 50 g parmezánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte na větší měsíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka.
  3. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte.
  4. Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé.
  5. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby.
  6. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat