Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 15min

20min příprava

55min vaření

819 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky5g sacharidy5g bílkoviny

Medailonky s křupavou šalvějí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce řepkový oleje
  • 3 lístky šalvěje
  • 4 ks vepřových medailonků AQ
  • K podávání
  • 800 g dýně - klidně i mražených kostiček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 ml mléka AQ
  • 100 g polenty ABio
  • Na posypání
  • 50 g parmezánu

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Dýni nakrájejte na větší měsíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka.
  • Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte.
  • Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé.
  • Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby.
  • Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.
Slepované pusinky

Slepované pusinky

2 hlasy
1h a 35min 705kJ 35 Kč
Losos s rajčaty

Losos s rajčaty

3 hlasy
35min 722kJ 200 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Vepřové kotlety s rajčaty

Vepřové kotlety s rajčaty

11 hlasů
45min 591 kJ 150 Kč
Plněné vepřové se švestkami na víně

Plněné vepřové se švestkami na víně

15 hlasů
1h a 15min 906 kJ 170 Kč
Vepřové v kiwi omáčce

Vepřové v kiwi omáčce

12 hlasů
45min 632 kJ 190 Kč
Pečený bůček se zeleninou

Pečený bůček se zeleninou

9 hlasů
35min 491 kJ 135 Kč
Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

6 hlasů
2h a 40min 567 kJ 250 Kč
Vepřová panenka s chřestem

Vepřová panenka s chřestem

12 hlasů
50min 576 kJ 195 Kč

Články nejen o vaření