Prostreno.cz

Italské rizoto s houbami

recept inspirovaný italskou kuchyní
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 300 g čerstvých hub
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 hrst řeřichy
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Na horký olivový olej dejte najemno nakrájenou cibuli, nechte zesklovatět a trochu osolte, aby pustila šťávu.
  2. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, nechte jen ovonět a nasypte rýži , promíchejte tak, aby se obalila v oleji a zprůhledněla. Neohřívejte na moc velkou teplotu.
  3. Přilijte bílé víno a nechte odvařit.
  4. Přidejte nakrájené houby, můžou být trochu osmahnuté na másle, aby byly voňavější.
  5. Vše promíchejte a začněte podlévat vývarem,pokaždé, když se vyvaří, dolijte znovu, dokud rýže nezměkne.
  6. Když už je rýže poměrně měkká, vmíchejte 2/3 parmazánu, opepřete a dle chuti ještě dosolte. Dříve nesolte, protože vývar je sám o sobě slaný
  7. Nechte dojít ,posypte parmazánem ,řeřichou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,90g
  • Sacharidy:

    201,30g
    • Cukry:

      12,84g
  • Tuky:

    133,63g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italské rizoto s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat