Prostreno.cz

Fazolky s parmazánem

Vařené fazolky se šalotkou a parmazánem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 577 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 300 g šalotky
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 400 g zelených fazolek
  • 100 g hoblinek parmezánu

Postup přípravy

  1. V pánvi s rozehřátým olejem a lžící másla orestujte šalotku, nakrájenou podélně, podle chuti osolte, přidejte cukr a za stálého míchání restujte 8 až 10 minut. Je-li to nezbytné, přidejte 1 polévkovou lžíci vody, aby se zabránilo připálení.
  2. Vmíchejte ocet balsamico a promíchejte.
  3. Fazolky povařte 3 až 5 minut, v jemně osolené vodě, sceďte je a nechte dobře okapat, pak fazolky dejte do mísy a promíchejte se 2 lžícemi másla.
  4. Fazolky dejte na servírovací talíř, na fazolky dejte šalotku a posypte parmazánem, hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,90g
  • Sacharidy:

    129,30g
    • Cukry:

      110,44g
  • Tuky:

    209,98g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Dýně s brusinkovou nádivkou

(10 hlasů)
1h a 25min
714 kJ

Falafelové burgery

(12 hlasů)
1h a 5min
792 kJ

Zeleninové kari

(12 hlasů)
55min
361 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolky s parmazánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat