Prostreno.cz

Křehký jablečný koláč

Jablečný koláč podávaný se zmrzlinou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 861 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy23g
tuky12g

Ingredience na

  • 400 g listového těsta
  • 3-5 ks krásných velkých jablek
  • 1 ks citronu - čerstvě vymačkaná šťáva
  • 25 g másla - na malé kousky
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce meruňkového džemu
  • K podávání
  • 1 balení vanilkové zmrzliny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř.
  3. Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
  4. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry.
  5. Pečte patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé.
  6. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřete meruňkovým džemem.
  7. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Křehký jablečný koláč

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat