Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

V Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení, ochutnejte ji, a pochopíte proč.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1002 kJ / 239 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy11g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupejte stroužky česneku.
  2. Do masa udělejte úzkým nožem otvory, v otvoru nožem otáčejte, otvory vyplňte česnekem a nasekaným rozmarýnem.
  3. Povrch masa potřete solí a mletým pepřem.
  4. Maso vložte do uzavíratelného sáčku a dejte na 24 hodin do lednice.
  5. Do pekáčku dejte nakrájenou šalotku a mrkev, přidejte bobkový list a na zeleninu položte maso.
  6. Přelijte rozpuštěným máslem,podlijte podle potřeby vodou, nebo vývarem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 15 minut. Po 15 minutách stáhněte teplotu v troubě na 170 °C a pečte další 1 hodinu a 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,74g
  • Sacharidy:

    235,20g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    128,33g
  • Vláknina:

    102,10g

Aktivita pro spálení: 239 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
701 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
972 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat