Prostreno.cz

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

Skvělé indické jídlo s kořením garam masala.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 35min

    50min příprava

    45min vaření

  • 605 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 2 lžíce koření garam masala
  • 600 g jehněčí kýty
  • 3 špetky soli - podle chuti
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 7 lžic oleje
  • 1 ks velké cibule - nakrájená najemno
  • 4 stroužky rozdrceného česneku
  • 1 lžíce zázvoru - nastrouhaného
  • 1 špetka chilli
  • 450 g loupaných, nakrájených rajčat - konzervovaných
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce čerstvé máty nebo koriandru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky, dobře smíchejte s jednou lžící garam masala a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený, pak přimíchejte jogurt. Nechte 30 minut odležet v lednici.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a zprudka orestujte maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Maso vyjměte a dejte stranou.
  3. Na stejnou pánev přidejte 3 lžíce oleje, jemně nakrájenou cibuli, špetku soli a restujte na mírném ohni 10 minut.
  4. Přidejte česnek, zázvor a na mírném plameni restujte 1 minutu.
  5. Přidejte rajčata, druhou lžíci garam masaly a špetku chilli. Zamíchejte a duste, až se odpaří tekutina, přibližně 10 - 15 minut.
  6. Přilijte kokosové mléko, nechte projít varem, přidejte orestované maso a duste přibližně 10 minut, odstavte z ohně a nechte několik minut odpočinout.
  7. Posypte nasekanou mátou nebo koriandrem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta v kokosovém mléce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat