Prostreno.cz

Angreštový džem s mátou

Vynikající na chléb s máslem, nebo tousty.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 510 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy30g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg angreštu
  • 3 snítky máty
  • 300 g želírovacího cukru 3:1

Postup přípravy

  1. Opláchnutý angrešt dejte do hrnce, přidejte 140 ml vody a přiveďte k varu.
  2. Při nízké teplotě vařte asi 15 minut, dokud bobule nepopraskají.
  3. Rozvařený angrešt propasírujte sítkem s většími oky a nechte vychladnout.
  4. K pyré přidejte želírovací cukr a vařte asi 2 - 3 minuty.
  5. Ke konci vaření přidejte nasekané lístky máty.
  6. Horký džem naplňte do skleniček a pevně uzavřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,90g
  • Sacharidy:

    123,00g
    • Cukry:

      103,00g
  • Tuky:

    0,50g
  • Vláknina:

    12,00g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Bezinkový džem se skořicí

(14 hlasů)
40min
856 kJ

Ostružinový sirup

(13 hlasů)
55min
423 kJ

Meruňkový džem

(13 hlasů)
40min
244 kJ
Více receptů

Ohodnoťte recept:
Angreštový džem s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat