Prostreno.cz

Bezinkový džem se skořicí

Černý bez je typickým keřem českého venkova a jeho vlastností si cenili lidé už odpradávna. Bezinky totiž mají nejen léčivé účinky, ale dají se úspěšně použít i v kuchyni k výrobě různých dobrot.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy54g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Bezinky s pomocí vidličky odstopkujte, důkladně umyjte a dejte do hrnce.
  2. Přidejte vodu, skořici a 15 minut povařte.
  3. Pak přidejte podle návodu na obalu želírovací cukr a vyndejte skořici.
  4. Hotový džem naplňte jej do sterilizovaných skleniček na zavařeniny, uzavřete a chvíli nechte stát dnem vzhůru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,70g
  • Sacharidy:

    198,00g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    1,50g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Malinový džem

(15 hlasů)
30min
787 kJ

Rajčatový chilli džem

(12 hlasů)
60min
543 kJ

Jablečné želé

(12 hlasů)
25min
720 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bezinkový džem se skořicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat