Prostreno.cz

Zmrzlina s příchutí brusinek a stracciatelly

Zmrzlina v čokoládovém kornoutu.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 5h a 40min

    5h a 40min příprava

    0min vaření

  • 1474 kJ / 352 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy54g
tuky12g

Ingredience na

  • 120 ml brusinkového džusu
  • 50 g sušených brusinek - nasekaných
  • 50 g plnotučného jogurtu
  • 50 g šlehačky
  • 1/2 balení směsi „Frucht Eis Zauber“ (125 g) - od společnosti Diamant
  • 30 g čokoládových lupínků
  • 50 g hořko-mléčné polevy
  • 4 ks křupavých zmrzlinových kornoutů (po 5 g) - např. od společnosti Tekrum

Postup přípravy

  1. Svařte brusinkový džus a brusinky. Rozmixujte a přeceďte přes síto. Nechte vychladnout.
  2. Mixujte jogurt, šlehačku, směs „Frucht Eis Zauber“ a vychladlé svařené brusinky asi 3 minuty, až vznikne jemná, krémová pěna, vmíchejte čokoládové lupínky, naplňte do mísy a dejte do mrazáku asi na 5 hodin zmrazit.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte polevu.
  4. Namočte okraje kornoutů v polevě a nechte oschnout.
  5. Pro oschnutí postavte kornouty do poháru nebo sklenice, zbytek polevy nalijte do kornoutů.
  6. Naberte kopečky zmrzliny pomocí lžíce na zmrzlinu a dejte je do kornoutů.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zmrzlina s příchutí brusinek a stracciatelly

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat