Prostreno.cz

Grilovaná ryba s grilovanými rajčaty

Ryba na salátu z bílých fazolí a rajčat.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 288 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 700-800 g rybího filé bez kůže - treska, platýz, sumec, nebo pstruh
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks citrónu - vymčkané šťávy
  • 4 ks rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 600 g konzervovaných bílých fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu - nasekaného
  • K podávání
  • 4 ks klínků citrónu
  • Na ozdobu
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  2. Rajčata nakrájejte na silnější plátky a pokapejte je olejem.
  3. Na grilovací pánvi grilujte rajčata 3 - 6 minut, otáčejte, hotová rajčata dejte do misky.
  4. Ryby grilujte z každé strany (podle tloušťky porcí) 6 - 10 minut.
  5. K rajčatům přidejte scezené, dobře okapané fazole, nasekaný rozmarýn, 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, 1 lžíci citronové šťávy, podle chuti sůl, pepř a dobře promíchejte.
  6. Fazolovou směs rozdělte na čtyři talíře, na fazole položte rybu a podávejte s klínky citrónu, ozdobené rozmarýnem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,33g
  • Sacharidy:

    195,61g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    132,51g
  • Vláknina:

    99,10g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Tresčí karbanátky

(16 hlasů)
50min
828 kJ

Pečený halibut

(15 hlasů)
25min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná ryba s grilovanými rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat