Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Grilovaný biftek ze svíčkové

lentilka
10hlasů
Hodnotit

1h a 5min

45min příprava

20min vaření

1191 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:25g tuky0g sacharidy11g bílkoviny

Pravá svíčková je ten nejvybranější kousek ze kterého snadno připravíte dokonalý steak.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks bifteky ze svíčkové - asi 5 cm silné
  • 8-10 plátků anglické slaniny
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml červeného vína
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 špetka mletého chilli

Postup přípravy

  • Bifteky spolu se snítkou rozmarýnu zabalte do plátků slaniny a ovažte kuchyňskou nití.
  • Olivový olej promíchejte s najemno nasekanou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku, mletým chilli a červeným vínem.
  • Bifteky vložte do mísy, přelijte připraveným vínem a nechte 30 minut odležet.
  • Půl hodiny před grilováním bifteky vyjměte z chladničky, otřete od marinády a ochuťte pepřem.
  • Bifteky grilujte pod poklopem na přímém žáru 4 – 6 minut po obou stranách.
  • Hotové ogrilované maso nechte pět minut zatáhnout, osolte a pak podávejte.
TIP:

Bifteky grilujte i ze stran, aby se slanina dokřupava opekla. Postupně je obracejte kleštěmi.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Hovězí hrudi na pivu

Hovězí hrudi na pivu

10 hlasů
4h a 0min 365 kJ 240 Kč
Hovězí svíčková s rýží

Hovězí svíčková s rýží

18 hlasů
40min 820 kJ 380 Kč
 Hovězí s nakládanou paprikou

Hovězí s nakládanou paprikou

6 hlasů
2h a 35min 389 kJ 250 Kč
Hovězí kousky s červeným kari

Hovězí kousky s červeným kari

4 hlasy
2h a 15min 788 kJ 350 Kč
Hovězí závitky s vinnou omáčkou

Hovězí závitky s vinnou omáčkou

8 hlasů
1h a 30min 581 kJ 270 Kč
Ostré hovězí kousky

Ostré hovězí kousky

12 hlasů
1h a 40min 470 kJ 270 Kč

Články nejen o vaření