Prostreno.cz

Hovězí hrudi na pivu

Pomalu pečené hovězí hrudi na pivu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 4h a 0min

    15min příprava

    3h a 45min vaření

  • 636 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,2 kg hovězí hrudi
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks cibule - nakrájené
  • 1 ks středně velkého pastiňáku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 3 ks bobkového listu
  • 500 ml světlého piva

Postup přípravy

  1. Do masa vetřete sůl a pepř.
  2. V pekáčku rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran, aby se zatáhlo. Opečené maso vyndejte.
  3. Ve stejném pekáčku orestujte nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pastinák.
  4. Vložte zpět maso, přidejte ocet balsamico, bobkový list, podlijte pivem a přikryté duste v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 3–3,5 hodiny. Pokud je potřeba podlévejte pivem.
  5. Nakrájejte na plátky a podávejte např. s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,40g
  • Sacharidy:

    143,50g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    113,55g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí s brokolicí ve woku

(8 hlasů)
45min
536 kJ

Pečené hovězí maso

(21 hlasů)
2h a 20min
759 kJ

Svíčková plněná špenátem

(14 hlasů)
1h a 45min
946 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí hrudi na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat