Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněné jehněčí plátky

sun
24hlasů
Hodnotit

40min

25min příprava

15min vaření

543 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky8g sacharidy7g bílkoviny

Jehněčí řízky plněné mozzarellou a sušenými švestkami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 ks kvalitních jehněčích řízků
  • 180 g mozzarelly
  • 2 ks marinovaných červených paprik
  • 1 ks červené cibule
  • 1 hrst pistáciových oříšků - hrubě nasekaných, orestovaných
  • 6 ks sušených švestek
  • 1 svazek čerstvého koriandru - nebo bazalka ,nebo petržel
  • 2 ks citrónů - čertvá kůra
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého koriandru

Postup přípravy

  • Maso lehce naklepejte, osolte a opepřete.
  • K okraj plátku masa položte plátek sýra, plátek papriky, plátek cibule, několik pistácií, snítku koriandru, posypte citrónovou kůrou, špetkou chilli vloček, špetkou kmínu a opatrně srolujte, zajistěte párátkem nebo jehlou.
  • Maso potřete olejem a grilujte na středně vyhřátém grilu, nebo na grilovací pánvi přibližně 10 - 15 minut.
  • Hotové maso posypte čerstvým koriandrem (nebo mátou nebo petrželkou) a pokapejte citrónovou šťávou.
TIP:

Místo jehněčího masa použijte 8 tenkých hovězích řízků.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Jehněčí maso se zelím

Jehněčí maso se zelím

8 hlasů
1h a 30min 470 kJ 160 Kč
Jehněčí kýta se zeleninou

Jehněčí kýta se zeleninou

9 hlasů
2h a 35min 415 kJ 390 Kč
Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

9 hlasů
1h a 30min 596 kJ 240 Kč
Jehněčí kotlík se zeleninou

Jehněčí kotlík se zeleninou

13 hlasů
55min 396 kJ 265 Kč
Jehněčí kotletky s dijonskou hořčicí

Jehněčí kotletky s dijonskou hořčicí

8 hlasů
1h a 55min 664 kJ 140 Kč
Jehněčí kotlety v hrášku

Jehněčí kotlety v hrášku

5 hlasů
1h a 35min 690 kJ 330 Kč

Články nejen o vaření