Prostreno.cz

Plněné jehněčí plátky

Jehněčí řízky plněné mozzarellou a sušenými švestkami.

Ohodnotit
(24 hlasů)
sun
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 543 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 8 ks kvalitních jehněčích řízků
  • 180 g mozzarelly
  • 2 ks marinovaných červených paprik
  • 1 ks červené cibule
  • 1 hrst pistáciových oříšků - hrubě nasekaných, orestovaných
  • 6 ks sušených švestek
  • 1 svazek čerstvého koriandru - nebo bazalka ,nebo petržel
  • 2 ks citrónů - čertvá kůra
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepejte, osolte a opepřete.
  2. K okraj plátku masa položte plátek sýra, plátek papriky, plátek cibule, několik pistácií, snítku koriandru, posypte citrónovou kůrou, špetkou chilli vloček, špetkou kmínu a opatrně srolujte, zajistěte párátkem nebo jehlou.
  3. Maso potřete olejem a grilujte na středně vyhřátém grilu, nebo na grilovací pánvi přibližně 10 - 15 minut.
  4. Hotové maso posypte čerstvým koriandrem (nebo mátou nebo petrželkou) a pokapejte citrónovou šťávou.

TIP:

Místo jehněčího masa použijte 8 tenkých hovězích řízků.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné jehněčí plátky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat