Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí kýta se zeleninou

lanvin
9hlasů
Hodnotit

2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

395 kJ

energetická hodnota na 100g

390 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy6g bílkoviny

Pečená kýta s baklažánem a rajčaty.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg jehněčí kýty
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na slabé plátky
  • 1 ks baklažánu - nakrájeného na kolečka
  • 500 g brambor - oloupaných a nakrájených plátky
  • 2 ks cibule - nakrájené na větší klínky
  • 5 ks rajčat - nakrájených na kolečka
  • 160-200 ml červeného vína
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného oregána
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  • Do masa nařízněte kapsy a do nich vložte kousky česneku. Podle chuti osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  • Mezitím dejte nakrájený baklažán do cedníku, osolte a nechte 30 minut odkapat.
  • Asi 3/4 hodiny před koncem pečení přidejte k masu odkapaný baklažán, rajčata, brambory a cibuli. Zeleninu osolte, opepřete a maso posypte oregánem. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem.
  • Pekáč vložte zpět do trouby a během pečení zeleninu několikrát obraťte, aby byla stejně propečená. Hotové maso nakrájejte a podávejte se zeleninou a omáčkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Jehněčí s pomerančovou kůrou

10 hlasů
3h a 20min 527 kJ 290 Kč
Jehněčí kostky dušené

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 420 kJ 220 Kč
Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso s mrkví

5 hlasů
1h a 45min 500 kJ 420 Kč
Jehněčí maso s olivami

Jehněčí maso s olivami

6 hlasů
1h a 10min 725 kJ 160 Kč
Plněná jehněčí kýta

Plněná jehněčí kýta

12 hlasů
1h a 50min 707 kJ 320 Kč
Jehněčí dušené se zelím

Jehněčí dušené se zelím

7 hlasů
1h a 45min 332 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření