Prostreno.cz

Jehněčí kýta se zeleninou

Pečená kýta s baklažánem a rajčaty.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 35min

    35min příprava

    2h a 0min vaření

  • 414 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg jehněčí kýty
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na slabé plátky
  • 1 ks baklažánu - nakrájeného na kolečka
  • 500 g brambor - oloupaných a nakrájených plátky
  • 2 ks cibule - nakrájené na větší klínky
  • 5 ks rajčat - nakrájených na kolečka
  • 160-200 ml červeného vína
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného oregána
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Do masa nařízněte kapsy a do nich vložte kousky česneku. Podle chuti osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  2. Mezitím dejte nakrájený baklažán do cedníku, osolte a nechte 30 minut odkapat.
  3. Asi 3/4 hodiny před koncem pečení přidejte k masu odkapaný baklažán, rajčata, brambory a cibuli. Zeleninu osolte, opepřete a maso posypte oregánem. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem.
  4. Pekáč vložte zpět do trouby a během pečení zeleninu několikrát obraťte, aby byla stejně propečená. Hotové maso nakrájejte a podávejte se zeleninou a omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat