Prostreno.cz

Kapr s kaparovou omáčkou

Opečené porce ryby se smetanovou omáčkou s kapary.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 904 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky19g

Ingredience na

  • 4 porce kapra
  • 4 špetky soli a pepře
  • 1 ks citrónu - šťáva a kůra
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 lžíce oleje
  • 5 lžic másla
  • 150 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte citrónovou šťávu, přidejte citrónovou kůru a kapary. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  2. Pak pomalu vmíchejte za stálého míchání metličkou smetanu. Nakonec vmíchejte 2 lžíce másla a podle chuti osolte.
  3. Na zbývajícím másle s olejem opečte porce kapra. Opečeného kapra osolte (opepřete ) a podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr s kaparovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat