Prostreno.cz

Kuře s pomerančovou šťávou

Kuřecí maso v kombinaci s chutí pomeranče a mandarinky je opravdu skvělé.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    15min příprava

    1h a 5min vaření

  • 564 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg většího kuřete
  • 2 ks pomerančů
  • 2 ks mandarinek
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce soli
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Omyté kuře rozřízněte na dvě poloviny. Dejte do pekáče. Osolte ze všech stran, posypte tymiánem. Pokapejte olejem, mírně podlijte vodou, přikryjte a pečte v troubě 35 minut.
  2. Ovoce dobře omyjte a vymačkejte šťávu. Vymačkanou šťávou polijte kuře, přidejte i vymačkané slupky. Dejte zpět do trouby a pečte ještě 30 minut.

TIP:

Tymián můžeme přidávat do pokrmů kdykoliv během přípravy, vydrží i dlouhé vaření. Sušený tymián přidaný hned na začátku vaření uvolní do pokrmu vonné silice. Pokud vložíme do pokrmu celé snítky tymiánu, před podáváním je vyjmeme.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuře s pomerančovou šťávou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat