Prostreno.cz

Salát s jehněčím masem

Velká mísa zeleniny s restovanou jehněčí kýtou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 754 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • 400 g jehněčí kýty
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru - strouhaného
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 400 g mix zeleniny na salát

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájejte na proužky.
  2. Smíchejte zbývající přísady, s výjimkou arašídového oleje.
  3. Do jedné třetiny této směsi vložte na nudličky nakrájené maso. Zakryjte a nechte marinovat 20 minut.
  4. Jehněčí maso zprudka opečte na arašídovém oleji 3 - 4 minuty z každé strany, opečené maso dejte do misky, přikryjte a nechte 5 minut odpočinout.
  5. Do velké mísy dejte nakrájenou oblíbenou zeleninu: okurka, paprika, malá cuketa, červená cibule aj., přidejte maso a zakápněte zbývající marinádou.

TIP:

K přípravě salátu můžete zaměnit jehněčí maso za hovězí svíčkovou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s jehněčím masem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat