Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí roláda na česneku

lanvin
8hlasů
Hodnotit

2h a 55min

25min příprava

2h a 30min vaření

956 kJ

energetická hodnota na 100g

350 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:21g tuky1g sacharidy10g bílkoviny

Roláda plněná špenátem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg jehněčí plece
  • 400 g špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 8 plátků farmářské zauzené slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Jehněčí plec očistěte od blan a přebytečného tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.
  • Olivový olej smíchejte s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřete maso, poté na maso rovnoměrně rozložte slaninu a následně špenát (několik hodin předem nechte povolit, případně trochu vymačkejte), lehce posolte, srolujte a zavažte roládu kuchyňským motouzem.
  • Pečte asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracejte a podlévejte vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečte bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu.
  • Rozstřihněte motouz, nechte chvíli odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
Telecí rolády s majoránkou

Telecí rolády s majoránkou

1 hlas
1h a 25min 1049kJ 320 Kč
Králík dušený s pórkem a mrkví

Králík dušený s pórkem a mrkví

2 hlasy
1h a 55min 384kJ 290 Kč

Podobné recepty

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

9 hlasů
5h a 0min 587 kJ 450 Kč
Dušené jehněčí maso

Dušené jehněčí maso

6 hlasů
1h a 30min 443 kJ 180 Kč
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Jehněčí s pomerančovou kůrou

10 hlasů
3h a 20min 527 kJ 290 Kč
Jehněčí kostky dušené

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 420 kJ 220 Kč
Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

6 hlasů
1h a 40min 817 kJ 411 Kč
Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso s mrkví

4 hlasy
1h a 45min 500 kJ 420 Kč

Články nejen o vaření