Prostreno.cz

Jehněčí roláda na česneku

Roláda plněná špenátem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 965 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky21g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jehněčí plec očistěte od blan a přebytečného tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.
  2. Olivový olej smíchejte s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřete maso, poté na maso rovnoměrně rozložte slaninu a následně špenát (několik hodin předem nechte povolit, případně trochu vymačkejte), lehce posolte, srolujte a zavažte roládu kuchyňským motouzem.
  3. Pečte asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracejte a podlévejte vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečte bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu.
  4. Rozstřihněte motouz, nechte chvíli odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí roláda na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat