Prostreno.cz

Jehněčí se švestkami

Letní recept na přípravu jehněčí plece.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 888 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy17g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji orestujte maso, přidejte cibuli a míchejte až začne cibule zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek, 2 lžičky cukru, zázvor a šafrán.
  2. Maso podlijte vodou, aby bylo zcela ponořené a vařte asi 1 hodinu 30 minut, do změknutí masa.
  3. Asi 20 minut před koncem vaření přidejte sušené švestky a skořici. Během vaření orestujte na suché pánvi sezamová semínka a mandle, které použijte na ozdobení.

TIP:

K jehněčímu masu se přímo nabízí sklenička s vhodným vínem, doporučujeme Rulandské modré.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,45g
  • Sacharidy:

    378,41g
    • Cukry:

      5,82g
  • Tuky:

    228,33g
  • Vláknina:

    15,40g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí se švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat