Prostreno.cz

Luštěninová polévka

Netradiční recept na luštěninovou polévku, která zasytí i největší jedlíky.

Ohodnotit
(22 hlasů)
26.02.2011 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

176 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hrách a fazole propláchněte, zalijte vařící vodou a nechte přes noc namočené. Další den sceďte.
  2. Do hrnce dejte vývar, přidejte fazole, hrách a bobkový list. Vařte, až jsou luštěniny měkké.
  3. Mezi tím dejte do mísy mleté maso, podle chuti osolte, ochuťte pepřem a přidejte vejce. Dobře promíchejte.
  4. Udělejte malé kuličky a uvařte je v mírně osolené vodě. Hotovou polévku osolte a přidejte majoránku.
  5. Polévku dejte na talíř a přidejte pár masových kuliček.

TIP:

Doba máčení luštěnin není jednotná: čočka se namáčí asi 3-5 hodin, zelená sója asi 6 hodin a fazole, hrách, cizrna či žlutá sója 10-12 hodin. Protože luštěniny nadýmají a bývají pro mnoho lidí nesnadno stravitelné, je vhodné používat specifický způsob úpravy: vařte je s přísadami, které nadýmání zmírňují (majoránka, saturejka, kmín, bazalka, fenykl).


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,80 g
  • Sacharidy:

    227,56 g
    • Cukry:

      15,40 g
  • Tuky:

    50,90 g
  • Vláknina:

    111,00 g

Aktivita pro spálení:

42 kcal
5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka Minestrone trochu jinak

(19 hlasů)
35min
507 kJ

Fazolová polévka

(31 hlasů)
1h a 10min
348 kJ

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
426 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mleté maso

250 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T20 g

vývar

38,1 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Luštěninová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba