Prostreno.cz

Cejn s pečenou paprikou

Cejn pečený v troubě se zeleninou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce cejna á 180 g - nebo jiné ryby
  • 60 ml olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 ks červených pečených paprik
  • 2 ks rajčat - jemně nasekaná
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 ks citrónu
  • Na ozdobu
  • 4 snítky koriandru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. V pánvi s olivovým olejem orestujte nakrájený česnek a koření, přidejte nakrájené papriky, rajčata, citrónovou kůru, víno a vařte 5 minut, podle chuti osolte.
  3. Z citrónu odřízněte oba konce a citrón nakrájejte na tenké plátky.
  4. Do pekáčku, nebo zapékací misky vymazané máslem vložte osolené filé, na každé filé dejte přibližně dvě polévkové lžíce připravené zeleniny a plátky citronu.
  5. Pečte v troubě 15 - 20 minut.
  6. Podávejte ozdobené koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cejn s pečenou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat