Prostreno.cz

Pečený pstruh s citronem

Pstruh s citrónem, tymiánem a anýzem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 389 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks pstruha 750 g - 1 kg
  • 1 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 2 ks rajčat
  • 120 ml bílého vína
  • 1 ks citrónu
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžičky petrželky - nasekané
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1/4 lžičky anýzu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Brambory uvařte, pak oloupané nakrájejte na plátky.
  3. Brambory uložte na dno zapékací misky, posypte nakrájenou cibulí a nakrájenými rajčaty, jemně osolte a opepřete.
  4. Pstruha osolte, opepřete, dovnitř vložte plátky citrónu, anýz a tymián, pstruha ovažte potravinářským provázkem, položte na zeleninu, podlijte vínem, pokapejte olejem a pečte 25 - 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,43g
  • Sacharidy:

    177,61g
    • Cukry:

      12,53g
  • Tuky:

    107,12g
  • Vláknina:

    53,10g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba na hráškové omáčce

(8 hlasů)
45min
771 kJ

Pstruh na rozmarýnu

(10 hlasů)
40min
585 kJ

Makrelové karbanátky

(12 hlasů)
40min
516 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
11.06.2016
verrca
02.05.2016
heenna
25.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečený pstruh s citronem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat