Prostreno.cz

Pečený pstruh s citronem

Pstruh s citrónem, tymiánem a anýzem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks pstruha 750 g - 1 kg
  • 1 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 2 ks rajčat
  • 120 ml bílého vína
  • 1 ks citrónu
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžičky petrželky - nasekané
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1/4 lžičky anýzu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Brambory uvařte, pak oloupané nakrájejte na plátky.
  3. Brambory uložte na dno zapékací misky, posypte nakrájenou cibulí a nakrájenými rajčaty, jemně osolte a opepřete.
  4. Pstruha osolte, opepřete, dovnitř vložte plátky citrónu, anýz a tymián, pstruha ovažte potravinářským provázkem, položte na zeleninu, podlijte vínem, pokapejte olejem a pečte 25 - 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený pstruh s citronem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat