Prostreno.cz

Treska s pažitkovou omáčkou

Grilovaná porce tresky s jemnou omáčkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - á 180 g
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli a pepře
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce másla - na špenát
  • 1/2 ks citrónu - nastrouhaná kůra
  • 1 špetka muškátového oříšku - čerstvě nastrouhaného
  • Na omáčku
  • 150 ml šlehačky
  • 2 lžíce chlazeného másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 hrst čerstvé pažitky - nasekané
  • 60 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Omytou osušenou tresku potřete rozpuštěným máslem, vložte do zapékací misky a pečte v troubě pod grilem 15 - 20 minut, podle velikosti porcí. Rybu osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na dvou lžících másla orestujte špenát, vmíchejte citrónovou kůru, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. V rendlíku přiveďte k varu bílé víno a šlehačku, povařte 10 minut, vmíchejte chlazené máslo, pažitku a citrónovou šťávu. Můžete dochutit špetkou soli.
  4. Tresku podávejte se špenátem a omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,41g
  • Sacharidy:

    60,14g
    • Cukry:

      14,40g
  • Tuky:

    313,20g
  • Vláknina:

    27,59g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný losos

(18 hlasů)
35min
555 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ

Lososové placičky s okurkovo-brusinkovým salátem

(20 hlasů)
35min
514 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat