Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska s pažitkovou omáčkou

Mikeš
13hlasů
Hodnotit

60min

20min příprava

40min vaření

616 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky2g sacharidy7g bílkoviny

Grilovaná porce tresky s jemnou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce tresky - á 180 g
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli a pepře
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce másla - na špenát
  • 1/2 ks citrónu - nastrouhaná kůra
  • 1 špetka muškátového oříšku - čerstvě nastrouhaného
  • Na omáčku
  • 150 ml šlehačky
  • 2 lžíce chlazeného másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 hrst čerstvé pažitky - nasekané
  • 60 ml bílého vína

Postup přípravy

  • Omytou osušenou tresku potřete rozpuštěným máslem, vložte do zapékací misky a pečte v troubě pod grilem 15 - 20 minut, podle velikosti porcí. Rybu osolte a opepřete podle chuti.
  • Na dvou lžících másla orestujte špenát, vmíchejte citrónovou kůru, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • V rendlíku přiveďte k varu bílé víno a šlehačku, povařte 10 minut, vmíchejte chlazené máslo, pažitku a citrónovou šťávu. Můžete dochutit špetkou soli.
  • Tresku podávejte se špenátem a omáčkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Grilovaný losos

Grilovaný losos

18 hlasů
35min 613 kJ 180 Kč
Pstruh s citronovou omáčkou

Pstruh s citronovou omáčkou

16 hlasů
50min 761 kJ 165 Kč
Lososové placičky s okurkovo-brusinkovým salátem

Lososové placičky s okurkovo-brusinkovým salátem

20 hlasů
35min 490 kJ 180 Kč
Ryba pod citrónovou peřinkou

Ryba pod citrónovou peřinkou

9 hlasů
40min 222 kJ 85 Kč
Kapr s česnekem a citrónovou trávou

Kapr s česnekem a citrónovou trávou

11 hlasů
50min 791 kJ 145 Kč
Ryba s citrónovým tymiánem

Ryba s citrónovým tymiánem

13 hlasů
1h a 10min 758 kJ 165 Kč

Články nejen o vaření