Těstoviny s kuřecím masem a cukrovým hráškem
Restované kuřecí maso s cukrovým hráškem.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
803 kJ / 192 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy16g
tuky10g
Ingredience na
- 2 lžíce
olivového oleje
- 4 lžíce
másla
- 400 g
kuřecích prsou
- 1 lžička
koření na pečené kuře
- 200 g
lusků cukrového hrášku
- 2 špetky
soli
- 1 ks
citrónu
- nastrouhaná kůra
- 200 g
těstovin
- 150 ml
smetany
- 100 g
taveného smetanového sýra
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Na rozehřátém oleji se 2 lžícemi másla maso orestujte doměkka. Hotové maso promíchejte s kořením.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené těstoviny sceďte.
- V hrnci přiveďte k varu smetanu, přidejte sýr, který nechte rozpustit a vmíchejte uvařené těstoviny.
- Hrášek nakrájejte na větší kousky a za stálého míchání pět minut poduste na dvou lžících másla, hrášek posypte citrónovou kůrou.
- Těstoviny promíchejte s masem, hráškem a hned podávejte.