Prostreno.cz

Knedlíčky s bazalkou

Knedlíčky, které můžete podávat samostatně nebo jako přílohu třeba k masu.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 823 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy33g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Pár lístečků bazalky nechte na zdobení, zbytek spolu s petrželkou drobně nasekejte.
  2. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, dejte do mísky. Přidejte vejce, bazalku, petrželku, špetku soli a podle potřeby mouku. Vypracujte těsto.
  3. Z těsta tvořte válečky, které dejte vařit do osolené vody. Vařte 8-10 minut.
  4. Podávejte polité rozpuštěným máslem.

TIP:

Lístky bazalky se sbírají v průběhu růstu. Nejlepší aroma mají těsně před květem. Čerstvá bazalka je nejchutnější, ale pozor nikdy jí nepoužívejte před vařením. Bazalka se přidává až do hotových jídel. Kromě sušení můžeme bazalku zmrazit a nebo naložit do octa či oleje. Bazalkové octy i oleje se poté dají použít do různých salátů a zálivek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,10g
  • Sacharidy:

    104,86g
    • Cukry:

      1,57g
  • Tuky:

    93,16g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 196 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Knedlíčky s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat