Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

Redakce Bety.cz
42hlasů
Hodnotit

35min

15min příprava

20min vaření

779 kJ

energetická hodnota na 100g

83 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky25g sacharidy9g bílkoviny

Knedlíky nemusíte podávat jen se zelím a vepřovým masem. Zkuste i tuto sladkou variantu s jahodami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • Na přeliv
  • 250 g jahod
  • 1 lžíce másla
  • 300 ml smetany
  • 3 lžíce cukru
  • 100 ml vody
  • 1 lžička škrobu
  • Na těsto
  • 250 g tvarohu - měkkého
  • 1 ks vejce
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 hrst krupice
  • 1 hrnek polohrubé mouky

Postup přípravy

  • Na knedlíčky si připravte těsto smícháním všech přísad, pouze mouku přidávejte postupně, dle použitého tvarohu a mouky se chovají suroviny různě. Těsto musí být husté tak, že když do něj píchnete suchým prstem, nepřilepí se. Těsto nechte asi 15 minut v chladu odpočinout.
  • Mezitím si připravte žahour. Jahody rozmačkejte na kaši, ale aby v ní zůstaly kousky. V hrnci smíchejte s máslem a cukrem, přiveďte k varu a chvíli povařte, aby jahody změkly.
  • Přilejte smetanu a větší část vody. Ve zbytku vody rozmíchejte škrob a přilejte do vařící směsi. Povařte cca 10 minut.
  • Těsto na knedlíčky znovu zamíchejte a ve vroucí vodě vařte knedlíčky, dokud nevyplavou na hladinu. Zkuste jeden rozříznout, zda je hotový.
  • Ihned podávejte s teplým žahourem.
TIP:

Žahour můžete udělat i z jiného ovoce, jako jsou borůvky nebo směs lesního ovoce.

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

31 hlasů
45min 1040 kJ 68 Kč
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

18 hlasů
60min 739 kJ 100 Kč
Jahodová mechová roláda

Jahodová mechová roláda

19 hlasů
45min 1313 kJ 70 Kč

Články nejen o vaření