Prostreno.cz

Kynuté knedlíky s ovocem a tvarohem

Dietní rozhodně nejsou, ale jednou za čas byste zhřešit určitě mohla.

  • 1h a 25min

    1h a 15min příprava

    10min vaření

  • 793 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 g čerstvého ovoce - jahody, meruňky, borůvky aj.
  • 500 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 100 g tvarohu na strouhání
  • 100 g rozpuštěného másla - na polévání
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. V misce rozdrobte kostku droždí, přidejte 1 lžičku cukru, 1 lžíci mouky a zalijte asi polovinou vlažného mléka. Misku odstavte na teplé místo, než kvásek nakyne.
  2. Během té doby ve velké míse prosejte mouku se solí a ve zbytku mléka rozmíchtejte vejce. Do prosáte mouky poté vlijte mléko s vejcem a nakonec i kvásek. Elektrickým ručním hnětačem nebo ručně vypracujte tužší těsto, které poprášte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu vykynout.
  3. Z vykynutého těsta lžící odeberte vždy stejně velkou část těsta a v ruce z ní vytvarujte placičku, do které následně vložte ovoce (pokud používáte konzervované, nechte ho před použitím řádně okapat) a pečlivě zabalte. Jednotlivé knedlíky odkládejte na pomoučenou podložku.
  4. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut pod pokličkou. Pak je ve vodě obraťte syrovou částí dolů a dalších 5 minut vařte bez pokličky. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a ihned propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára a nebyly oslizlé.
  5. Hotové knedlíky servírujte se strouhaným tvarohem, máslem, moučkovým cukrem a kousky čerstvého ovoce, které jste použili jako náplň.

TIP:

Strouhaný tvaroh můžete nahradit také omáčkou z polotučného tvarohu smíchaného se zakysanou smetanou a balíčkem vanilkového cukru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynuté knedlíky s ovocem a tvarohem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat