Prostreno.cz

Polévka ze sušených hub

Polévka ze sušených lesních hub se žampióny.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 311 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 40 g sušených lesních hub
  • 1.2 l slabého kuřecího vývaru
  • 60 ml vína Madeira
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 4 ks žampiónů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 150 ml smetany

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte do 300 ml vývaru a Madeiry. Nechte stát 20 minut, pak sceďte.
  2. Ve velkém hrnci na rozehřátém másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte mouku a míchejte 3 minuty.
  3. Postupně za stálého míchání přidejte vývar.
  4. Přidejte nasekané, předem namočené houby a vařte 30 minut.
  5. Polovinu polévky rozmixujte a přidejte zpět do hrnce.
  6. Přidejte na plátky pokrájené žampióny, smetanu, dochuťte pepřem a vařte 5 minut.
  7. Podávejte s křupavým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,41g
  • Sacharidy:

    209,18g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    124,32g
  • Vláknina:

    44,72g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
144 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
198 kJ

Hrachová polévka se šunkou

(18 hlasů)
50min
292 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

maxiking
03.05.2016
verrca
26.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sušených hub

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat