Prostreno.cz

Houbová polévka

Crème fraiche dodá polévce chuť a jemnost.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 154 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 700 g nejrůznějších druhů hub - hříbky,lišky,klouzky aj.
  • 1 ks bílé cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 2 lžíce čerstvého kopru - nasekaného
  • 120 ml crème fraiche
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte očištěné, pokrájené houby, nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a celer.
  2. Přidejte vodu, kostku vývaru a na mírném ohni vařte 25 minut.
  3. Hotovou polévku rozmixujte, do polévky vmíchejte crème fraiche a už nevařte.
  4. Podle chuti osolte, opepřete a podávejte posypané nasekaným koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat