Prostreno.cz

Pražma se špenátem a rukolou

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu, pražma neboli dorada je oblíbená a velmi chutná ryba.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks filetů pražmy
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 ks jarní cibulky
  • 10 ks cherry rajčat
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 hrsti rukoly
  • 1/2 svazku čerstvého kopru
  • 120 ml bílého vína
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku a cherry rajčata vložte na pánev se 3 lžícemi oleje a 2 minuty míchejte.
  2. Přidejte špenát, rukolu, víno a duste 10 minut, nakonec vmíchejte kopr a podle chuti osolte.
  3. Filety osolte, opepřete a nejdříve kůží nahoru opečte v pánvi s rozehřátým olejem, pak dejte rybu na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  4. Podávejte s podušenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma se špenátem a rukolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat