Prostreno.cz

Ryba v pikantní omáčce

Porce ryby v kokosové omáčce se zázvorem a chilli.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 313 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 porce ryby á 150 g -180 g
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 3 cm
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 100 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • 3 špetky soli
  • K podávání
  • 1 ks limetky

Postup přípravy

  1. Odřízněte konce citrónové trávy a odstraňte tvrdé vnější listy. Citrónovou trávu nasekejte.
  2. Chilli papričku bez semínek nakrájejte najemno.
  3. Oloupaný zázvor nakrájejte na plátky.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Vše nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu.
  5. Směs zeleniny dejte do kastrolu s rozehřátým olejem a 2 minuty restujte.
  6. Přidejte vývar, citrónovou šťávu, cukr a kokosové mléko. Vařte 10 minut.
  7. Do omáčky vložte osolené porce ryby a duste 10 - 15 minut
  8. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
  9. Podávejte s kousky limetky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba v pikantní omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat