Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba v pikantní omáčce

Mikeš
15hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

313 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Porce ryby v kokosové omáčce se zázvorem a chilli.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce ryby á 150 g -180 g
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 3 cm
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 100 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • 3 špetky soli
  • K podávání
  • 1 ks limetky

Postup přípravy

  • Odřízněte konce citrónové trávy a odstraňte tvrdé vnější listy. Citrónovou trávu nasekejte.
  • Chilli papričku bez semínek nakrájejte najemno.
  • Oloupaný zázvor nakrájejte na plátky.
  • Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Vše nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu.
  • Směs zeleniny dejte do kastrolu s rozehřátým olejem a 2 minuty restujte.
  • Přidejte vývar, citrónovou šťávu, cukr a kokosové mléko. Vařte 10 minut.
  • Do omáčky vložte osolené porce ryby a duste 10 - 15 minut
  • Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
  • Podávejte s kousky limetky.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

24 hlasů
35min 1068 kJ 110 Kč
Treska na tymiánu

Treska na tymiánu

15 hlasů
55min 310 kJ 115 Kč
Pečená štika se zeleninou

Pečená štika se zeleninou

15 hlasů
1h a 25min 381 kJ 340 Kč
Treska pečená v troubě

Treska pečená v troubě

21 hlasů
55min 797 kJ 150 Kč
Gnocchi s uzeným lososem

Gnocchi s uzeným lososem

17 hlasů
1h a 10min 616 kJ 65 Kč
Losos s mangem

Losos s mangem

15 hlasů
40min 801 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření