Prostreno.cz

Srnčí plátky s ořechovým přelivem

Odměňte se něčím trochu výjimečným, tedy jídlem, které nemíváte na stole každý den.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 1188 kJ / 284 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky25g

Ingredience na

  • 4 plátky srnčího vykostěného hřbetu - á 180 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého fenyklu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 plátek másla - na restování zeleniny
  • K podávání
  • 4 porce restované zeleniny - mrkev, pórek, petržel a čerstvý tymián
  • Na přeliv
  • 3/4 hrnku vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst ploché petržele
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžíce 33 % smetany

Postup přípravy

  1. Každý plátek masa osolte, posypte mletým pepřem a fenyklem.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji opečte plátky masa přibližně 3 minuty z každé strany.
  3. Maso zabalte do alobalu a dejte ještě na přibližně 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte vlašské ořechy, česnek a petržel.
  5. Postupně přidávejte olej a nakonec smetanu.
  6. Plátky masa podávejte se sezónní zeleninou dle vašeho výběru, kterou orestujte na másle a snítkách tymiánu, a s ořechovým přelivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,52g
  • Sacharidy:

    68,41g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    342,36g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 284 kcal

35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

84

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí plátky s ořechovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat