Prostreno.cz

Srnčí plátky s ořechovým přelivem

Odměňte se něčím trochu výjimečným, tedy jídlem, které nemíváte na stole každý den.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 1337 kJ / 319 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky28g

Ingredience na

  • 4 plátky srnčího vykostěného hřbetu - á 180 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého fenyklu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 plátek másla - na restování zeleniny
  • K podávání
  • 4 porce restované zeleniny - mrkev, pórek, petržel a čerstvý tymián
  • Na přeliv
  • 3/4 hrnku vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst ploché petržele
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžíce 33 % smetany

Postup přípravy

  1. Každý plátek masa osolte, posypte mletým pepřem a fenyklem.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji opečte plátky masa přibližně 3 minuty z každé strany.
  3. Maso zabalte do alobalu a dejte ještě na přibližně 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte vlašské ořechy, česnek a petržel.
  5. Postupně přidávejte olej a nakonec smetanu.
  6. Plátky masa podávejte se sezónní zeleninou dle vašeho výběru, kterou orestujte na másle a snítkách tymiánu, a s ořechovým přelivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,64g
  • Sacharidy:

    73,21g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    391,97g
  • Vláknina:

    10,21g

Aktivita pro spálení: 319 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

95

minut uklízení



Podobné recepty

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1146 kJ

Srnčí kýta se sýrem

(14 hlasů)
1h a 40min
733 kJ

Kančí guláš

(13 hlasů)
11h a 40min
481 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí plátky s ořechovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat