Prostreno.cz

Marinovaný flank steak

Pořádný kus masa z hovězího pupku, marinovaný v pikantní marinádě.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 1082 kJ / 258 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy6g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do masa vytvořte nožem na povrchu steaku mřížku (ale jen pár milimetrů), aby se vám steak "nekroutil".
  2. V mělké misce nebo uzavíratelném plastovém sáčku promíchejte ingredience na marinádu.
  3. Do misky, nebo sáčku vložte maso a obalte ho marinádou, marinujte v chladu 8 - 12 hodin. Před grilováním maso osušte papírovou utěrkou.
  4. Grilujte přikryté poklopem na rozpáleném grilu z každé strany 4 - 6 minut, pak nechte maso na teplém místě přibližně 7 minut odpočinout. Maso se griluje vcelku.
  5. Maso nakrájejte a podávejte.

TIP:

Flank steak – je steak z hovězího pupku, přesněji část spodního šálu. Flank steak se připravuje na grilu,na pánvi nebo se může podávat dušený. Steak je nejlepší když má jasně červenou barvu. Před podáváním je vhodné ho nakrájet proti vláknu. V tomto receptu můžete zaměnit hovězí maso za krůtí, nebo kuřecí prsa.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný flank steak

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat