Marinovaný flank steak
Pořádný kus masa z hovězího pupku, marinovaný v pikantní marinádě.
-
25min
10min příprava
15min vaření
-
1082 kJ / 258 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny17g
sacharidy6g
tuky19g
Ingredience na
Postup přípravy
- Do masa vytvořte nožem na povrchu steaku mřížku (ale jen pár milimetrů), aby se vám steak "nekroutil".
- V mělké misce nebo uzavíratelném plastovém sáčku promíchejte ingredience na marinádu.
- Do misky, nebo sáčku vložte maso a obalte ho marinádou, marinujte v chladu 8 - 12 hodin. Před grilováním maso osušte papírovou utěrkou.
- Grilujte přikryté poklopem na rozpáleném grilu z každé strany 4 - 6 minut, pak nechte maso na teplém místě přibližně 7 minut odpočinout. Maso se griluje vcelku.
- Maso nakrájejte a podávejte.
TIP:
Flank steak – je steak z hovězího pupku, přesněji část spodního šálu. Flank steak se připravuje na grilu,na pánvi nebo se může podávat dušený. Steak je nejlepší když má jasně červenou barvu. Před podáváním je vhodné ho nakrájet proti vláknu. V tomto receptu můžete zaměnit hovězí maso za krůtí, nebo kuřecí prsa.