Prostreno.cz

Grilovaný jehněčí kebab

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 354 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 3 špetky soli a pepře
  • 8-12 ks malých žampiónů
  • 1 ks červené cibule - nakrájená na 8 klínků
  • 1 ks červené papriky - nakrájená na 8 kousků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na 16 kostek, dochuťte solí a pepřem.
  2. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem.
  3. Maso navlečte střídavě s cibulí, paprikou a žampióny na jehly, nebo špejle, potřete olivovým olejem a grilujte na středně předehřátém grilu 8 - 10 minut na každé straně.

TIP:

Při použití bambusových špejlí, namočte špejle na 30 minut do vody.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný jehněčí kebab

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat