50min
20min příprava
30min vaření
353 kJ
energetická hodnota na 100g
280 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy5g bílkoviny
Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
jehněčí kýty
3 špetky
soli a pepře
8-12 ks
malých žampiónů
1 ks
červené cibule
- nakrájená na 8 klínků
1 ks
červené papriky
- nakrájená na 8 kousků
4 lžíce
olivového oleje
2 stroužky
prolisovaného česneku
Postup přípravy
Maso nakrájejte na 16 kostek, dochuťte solí a pepřem.
Olej promíchejte s prolisovaným česnekem.
Maso navlečte střídavě s cibulí, paprikou a žampióny na jehly, nebo špejle, potřete olivovým olejem a grilujte na středně předehřátém grilu 8 - 10 minut na každé straně.
TIP:
Při použití bambusových špejlí, namočte špejle na 30 minut do vody.