Prostreno.cz

Plněné grilované žampiony

Houby Portobello jsou naprosto ideální pro plnění, vyzkoušejte je plněné mletým krůtím masem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks žampionů portobello
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 snítky šalvěje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 250 g mletého krůtího masa
  • 80 g strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. Z žampionu odstraňte nohu, vydlabejte vnitřek a žampiony pomašlujte olejem.
  3. V míse smíchejte jemně nasekanou šalotku, strouhanku, nasekané lístky šalvěje, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  4. Přidejte mleté maso a důkladně vymíchejte.
  5. Směs rozdělte do žampionů.
  6. Žampiony uložte na gril, přikryjte víkem a grilujte 10 - 12 minut.
  7. Žampiony posypte sýrem a grilujte ještě 2 minuty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné grilované žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat