Prostreno.cz

Zeleninový boršč z pečené červené řepy

Chutná polévka, která je typická pro ruskou kuchyni, existují desítky verzí této polévky, tento recept je pro vegetariány.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 451 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Červenou řepu omyjte, zabalte do alobalu, položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 220 °C hodinu.
  2. V hrnci zahřejte máslo, přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a tuřín, jemně nakrájenou cibuli a zeleninu orestujte. Zalijte vývarem.
  3. Upečenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, zelí nakrájejte na nudličky a zeleninu přidejte do polévky.
  4. Přidejte bobkový list, hřebíček, rajčatový protlak, přikryjte a vařte 15 minut.
  5. Hotovou polévku dochuťte prolisovaným česnekem a podle potřeby solí a pepřem.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou, hustě posypané petrželkou.

TIP:

Polévku můžete posypat místo petrželky, čerstvým koprem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,54g
  • Sacharidy:

    244,90g
    • Cukry:

      28,33g
  • Tuky:

    130,07g
  • Vláknina:

    43,10g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
416 kJ

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
344 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
313 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zeleninový boršč z pečené červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat