Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Dokonalý hlavní chod, maso, olivy a tymián.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 230 °C.
  2. Panenku podélně, zhruba do ¾ nařízněte a rukou naklepejte, aby vznikl plát.
  3. Olivy a čerstvý tymián nahrubo nasekejte a promíchejte.
  4. Plát masa osolte, opepřete a na maso rozprostřete připravené olivy.
  5. Maso stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  6. Povrch masa rovněž osolte, opepřete a do masa vetřete sušený tymián.
  7. Na pánvi rozehřejte olej a plněnou panenku na něm ze všech stran zprudka orestujte, aby se maso dobře zatáhlo.
  8. Poté maso dejte trouby a pečte přibližně 15 minut.
  9. Hotové maso nechte 10 minut stát, pak nakrájejte na plátky a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,00g
  • Sacharidy:

    51,00g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    120,00g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená vepřová plec

(11 hlasů)
1h a 35min
834 kJ

Vepřová panenka z grilu

(16 hlasů)
1h a 5min
476 kJ

Marinovaná vepřová panenka pečená v troubě

(10 hlasů)
9h a 10min
566 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat